Pescuit cu method feeder – tricks and tips
Cum sa devii mai eficient practicand un pescuit cu method feeder?
Vara si toamna, în zilele când peștii se hrănesc decis, în pescuitul la method feeder, nada pe care pescarul o poate introduce cu ajutorul momitorului tip method, este adeseori neînsemnată cantitativ, mai ales daca ne raportam la cât poate consuma cativa crapi sau un banc de carasi flămânzi. Din aceasta cauză, rezultă imediat incapacitatea pescarului de a retine pe loc un cârd de pești flămânzi si de a realiza o partidă in care numărul trăsăturilor/prezentărilor să crească exponențial.
Sfaturi si trucuri legate de pescuit cu method feeder -ul
In aceasta situație putem apela câteva trucuri:
- Folosirea unei praștii de nădire, cu condiția să putem lansa foarte precis bulgarii pe același vad cu momitorul. Este de preferat ca nadirea sa se faca constant cu bulgari mici in care sa fie integrate pelete sau alte particule ce ar putea retine mult timp pestele pe vad.
- Încărcarea în două straturi: după ce am încărcat methodul cu ajutorul matriței, umplem din nou matrița cu nada și mai încercăm odată methodul cu un strat suplimentar.
Aproape ca putem dubla cantitatea de nada ce poate fi transportata de orice method feeder. In imaginea alaturata, acelasi momitor method ( ESP Mega Method 56 grame)este simplu incarcat – in partea dreapta a imaginii si dublu incarcat in partea stanga. Diferenta de volum este evidenta.
Avantajul folosirii acestei variante este plasarea super precisa a nadei si mai ales a cârligului cu momeala în mijlocul acesteia.
- Folosirea unei a doua lansete, ca si lanseta de nădire, echipata cu un cosulet mare. Aceasta e obligatoriu clipsata la aceeasi distanta cu cea la care pescuim cu method feederul, si pescarul trebuie sa se educe in a introduce nada cu ajutorul acesteia dupa fiecare peste. Avantajul fata de nadirea cu prastia rezidă în faptul ca in cosulet putem pune mai multe particule care nu sunt intotdeauna potrivite pentru bulgari sau pentru momitorul method, cum ar fi semințele. Dezavantajul este dat de faptul ca de cele mai multe ori distanta la care poate fi aruncat cu precizie un cosulet este mai mica decat distanta pe care o putem atinge folosinf un method feeder.
- Nu mutati , nu miscati method feederul odata ajuns pe substrat. In stilul de pescuit cu method feeder , capcana reprezentata de micropelete sau nada trebuie sa a scunda carligul si momeala. Daca miscati ansamblul acesta e posibil ca momeala sa ramana langa gramada de nada sau pelete si sa nu mai fie la fel de eficienta.
- Folositi o lungime a strunei mai mica decat lungimea momitorului method, si astfel veti elimina posibilitatea incalcirilor si veti avea un pescuit cu method feeder -ul mai placut.
Aveti acum cateva solutii, care sper ca va vor ajuta sa va imbunatatiti rata capturilor atunci cand iesiti la pescuit cu method feeder -ul.
Fir intins!
Claudiu
Salut,ma numesc Silviu,daca incarci mai mult methodul este posibil sa cada cu nada in jos,tineam linia in mana cu methodul la mijloc si statea cu nada in jos.Va multumesc.
Salut,
fa proba intr-o galeata cu apa, ai sa vezi ca se aseaza cum trebuie.Fir Intins!
Salutari am si eu o intrebare caut un capac frana si tambur mulineta Baracuda Black Monster 5000
Daca ma puteti ajuta
Multumesc