Articole & TutorialeQ&A

Pelete pentru pescuit cu method feederul si aditivi

Question:

Ma intereseaza sa cumpar pelete pentru pescuit cu method feeder-ul , dar va rog sa-mi recomandati cateva nume plus aromele cu care sa le imbunatatesc…

Answer:

  • Daca doriti sa folosti pelete pentru pescuit iarna sau  la inceputul sezonului atunci aveti de ales intre : Bait-Tech Carp & Coarse, Bait-Tech Carp Feed Pellets si Bait-Tech Krill – fosta ” Super Halibut Marine” (aceasta din urma contine Krill si fishmeal deci este mai hranitoare decat primele doau si mai potrivita cand apa se incalzeste usor) , toate la diametrul de 2mm si avand un continut scazut de ulei.
  • Odata cu incalzirea apei , undeva intre Mai si Iunie va recomandam sa incercati si sortimentele de tip Halibut Marine si Special G Pellets ( tot la diametre mici de 2-3mm, acestea avand un continut foarte ridicat de ulei, tocmai de aceea nu le recomandam pentru apa rece.

Vara, cand temperatura apei este mare si pestii se hranesc foarte activ, nu va mai conta atat de mult tipul varianta de pelete pentru pescuit folosite, dar va recomandam sa va orientati si catre diametre mai mari de tip 4-8mm ( cel putin pentru nadire, nu pentru method).

Ca aditivi puteti merge pe aproape orice varianta fara sa gresiti prea mult , tinand cont de aceleasi indicatii-> aditivii lichizi pe baza de alcool pentru sezon rece si oricare varianta deci si cei pe baza de uleiuri (cum e pellet additive) pentru sezonul cald. Peletele pot fi aditivate chiar si cu banala si simpla…sare. Dar, ca sa aveti rezultatul cel mai potrivit, fiindca fiecare balta are specificul ei , cel mai bine este sa intrebati pescarii din zona, sa faceti un mic sondaj si veti afla cu siguranta cam ce aroma da rezultate pe lacul/raul unde pescuiti. Noi folosim cu succes pe unele locatii aroma de Scopex, pe altele aroma de Capsuna, pe altele GLM si tot asa.

Orice aditiv lichid folosit in aceasta perioada , de inceput al sezonului , este recomandat si recomandabil a fi folosit, intrucat aduce un plus de atractivitate si stimulent de hranire pentru pestii care abia incep sa iasa de la iernat, asadar au un metabolism incetinit. Trebuie insa mare atentie la dozaj carese face in directa corelatie cu cantitatea de pelete folosita. Ca si linie generala este bine sa folosti cantitati moderate initial si in functie de raspuns sa adaptati. Este usor de turnat aditivul peste pelete , dar este greu sa il mai scoti de acolo. Aditivul lichid se va dilua in mai toate cazurile in apa folosita pentru umectarea peletelor.

Catalin Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.