Teste de nadă

Pescuit la pasta cu feederul – Bait tech Carp paste – Natural

Pasta, o momeala veche de cand … pescuitul

Pe langa pescuitul cu rame ca momeala, pescuitul la pasta e una din cele mai vechi forme ale pasiunii noastre. In mod natural, si in stilul de pescuit la feeder , pescuitul cu pasta si-a facut aparitia, destul de repede si isi gaseste utilitatea lui in anumite momente.  Fiind o momeala foarte moale , este usor si rapid acceptata de pesti,  de la carasi la crapi si de la babusti la platici , niciona din speciile majore din apele noastre nu refuza pasta.

Ce avantaje avem dacă practicăm un pescuit la pastă?

  • Atracție instanta – neavînd un înveliș exterior atractanti din pastă sunt eliberați imediat în apă
  • Camuflarea cârligului – fiind îngropat în pastă cârligul este perfect camuflat in așteptarea capturii
  • Textura perfectă – textura moale pe care o are pasta este acceptată de toți peștii oricât de mofturos ar fi. aceeași textură permite cârligului să înțepe cu ușurință buza peștelui.
  • Ingrediente de calitate  – fiind constituită de regulă din făină de pește și arome pasta de pescuit va atrage marea majoritatea speciilor de pești, chiar și cei de talie mare.

Dezavantajele pescuitului la pastă:

  • fiind o momeală acceptată de toți peștii , pasta este atacată și de peștii foarte mici.
  • fiind o momeală moale, trebuie atașată cu grijă pe cârlig sau pe firul de păr. altfel , există riscul desprinderii acesteia fie în lanseu , fie la impactul cu apa.
  • pentru obținerea texturi perfecte sunt uneori necesare mai multe încercări

Pescuit la pasta cu feederul

Bait-Tech Carp Paste este in esenta un mix de  nada cu granulatie extra fina având ca ingredient de baza pelete măcinate, făinuri de peste super-solubile, betaina si alti atractanti cărora crapul in mod special nu le poate rezista. Contine desigur si gluten, fibele acestuia legand pasta extrem de bine atunci cand e preparata, ceea ce o face sa stea bine pe cosuletul de pasta sau pe carlig.

Se mixeaza extrem de usor folosind apa, consistenta pe care o dorim este precum cea de pasta densa. Se poate folosi direct pe carlig sau folosind monturi fir de par la care atasam suporti speciali pentru pasta ( Korum Paste Cage). Pe piata sunt disponibile diferite variante “ready made” , dar folosind Bait-Tech Carp Paste nu numai ca puteti costumiza dupa bunul plac momeala prin adaugarea de aditivi sau atractanti, dar, din 500 gr. de mix se obtine o cantitate cel putin dubla de momeala decat cele oferite spre vanzare gata preparate.

Va invitam sa urmariti mai jos un film despre pescuit la pasta cu feederul , pe un carpodrom.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.