Articole despre pescuit

Solunar Pescuit Februarie 2016

Solunarul este un instrument folosit uneori de pescari și de vânători pentru a estima șansele partidelor efectuate în anumite zile. Teoria calendarului solunar apăruta de aproape 100 de ani  pleacă de la ipoteza ca animalele în general și peștii în particular sunt influențați de fazele lunii, de poziția acesteia față de pământ,  precum și de poziția soarelui față de pământ.  In cazul peștilor, mareele, fluxul și refluxul , chiar și în apele foarte mici, unde sunt mai greu perceptibil, au totuși  efecte asupra comportamentului și implicit asupra hrănirii.  Mai mult, poziția soarelui, este una care indiferent de sezon pare sa conteze  în pescuit mai mult decât am dori. Pescarii de crap știu că în perioada rece, perioadele de hrănire  pot fi foarte scurte și adeseori pe unele bălți peștii se prind  in jurul acelorași ore, așadar pot profita și pescui în acele perioade favorabile.

Fără să ader la aceste teorii în mod deosebit, consider că orice factor care poate  determina pescarul să iasă pe apă în zile atipice, să pescuiască cu mai mare încredere,  este unul demn de menționat.  Mai mult, nu aș pregeta să ies la pescuit într-o zi cu șanse slabe, din contră, aș privi provocarea ca fiind una cu atât mai interesantă.  As avea grijă însă ca în acele zile să nu îmi lipsească nimic.   În zilele scurte de februarie trebuie oricum să profităm la maxim de puținele ore în care  putem pescui și trebuie să ne asigurăm că ieșirile  nu devin pierdere de timp și de combustibil. Pregătirea de acasă trebuie să fie una riguroasă, nu are nici un rost să batem drumul să descoperim că am uitat acasă plicurile de cârlige sau orice alt accesoriu sau element  esențial din echipament.

Solunar pescuit 2016, este  în consecință un nou proiect pe care vi-l propunem , și care speram să vă fie util! Impreuna cu solunarul care poate fi descarcat si de aici, atasam si un mic sfat de sezon de la sponsorul proiectului nostru !

Top 5 momeli pentru apa rece de la Feedershop.ro :

  • 1.       Larvele de Chironomide (numite popular si larve de  libelulă).
  • 2.       Pinkie (viermusi mici)
  • 3.       Pâinea.
  • 4.       Peletele expandabile, peletele moi
  • 5.       Viermii.

Fir intins!

One thought on “Solunar Pescuit Februarie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.