Articole & TutorialeScoala de feeder

Tips&Tricks – Alune tigrate

Stiați că:

–       Puteți pune una suai multe alune tigrate pe firul de păr aşa cum sunt, dar şi curățate de coajă ,  pentru a le transforma în momeli  fine, şi pentru a le creste puterea de atracție atât chimic cât şi vizual.

–        Pentru a le transforma in momeli cu densitate neutra,  critic echilibrate,  sau pop-up, puteți găuri cu ajutorul unui burghiu alunele  şi puteti sa inserați in gaura facuta dopuri de pluta.

–        Pentru a le putea pune in săculeți de PVA, simple sau împreună cu alte semințe, le puteți fie usca  intr-un prosop, fie aditiva cu un lichid care nu ataca PVA-ul (ulei de canepa de exemplu , sau alti aditivi).  Cel mai ieftin si mai simplu  lichid ce nu ataca PVA-ul este apa cu sare. Puneti alunele  într-un recipient in care sa fie  apa cu sare,  inainte sa le introduceți in saculeții de PVA. Odata ajuns in apa de baltă saculetul se va dizolva fără probleme. Mai mult sarea este un aditiv excelent , ea fiind greu degasit in natura de catre orice animal, inclusiv peşti!

–       Pescarii englezi nu se sfiesc sa „aditiveze” aceste alune tigrate in Coca Cola sau in Red Bull cele două bauturi avand capacitatea sa activeze zaharurile din alune si crescandu-le astfel atractivitatea.

– Daca va raman alune nefolosite dupa partida de pescuit, si nu doriti sa prenaditi pentru o iesire ulterioara,  le puteti conserva. Puneti-le intr-un recipient fie cu mult  zahar brun (2 parti de zahar la 1 parte de alune ) fie cu ulei (de canepa, sau de nuci – eu am gasit la Lidl – walnut oil), sau pur si simplu in aditiv. Va recomandam in acest sens aditivul Bait Tech Liquid Swwt Coconut.

Fiecare din cele trei metode de conservare au avantaje si dezavantaje pe care va las sa le descoperiti spunandu-va doar ca nu as folosi in sezonul rece alune tigrate pastrate in ulei, si nu as pastra in sezonul cald prea multe alune tigrate in zahar , fiindca vor fermenta devenind pasta.

Fir intins!

Claudiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.