Articole de la cititori

Trabucco Pro Feeder Cup prin ochii unui concurent la inceputuri

de Radu Tanase

In luna Iulie 2014 a avut loc prima editie a Cupei Trabucco Pro Feeder pe amenajarea Doripesco 4 langa Brasov. Cunoscand locatia de 3 ani si pescuind frecvent acolo mi-am luat inima in dinti si m-am inscris la acest concurs pentru a trai admosfera de concurs despre care stiam de la diferiti prieteni ca este extraordinara. Fiind la inceput emotiile erau mari si asteptarile pe masura, cu o seara inaintea concusului nu stiu daca am putut sa dorm 4 ore legate, eram ca un copil derabdator in fata primei escapade la pescuit. In dimineata concursului ajuns la locul de intalnire parca totul se schimbase in comparatie cu ce stiam eu ca inseamna un inceput de concurs vazut din afara, tragerea la sorti, intalnirea cu concurenti consacrati pe care il stiam de mult timp de la concursurile de stationar si revederea cu prieteni din tara au facut ca emotiile sa creasca exponential. Dupa ce am tras la sorti un loc bun dupa parerea mea, ma aflam la inceputul sectorului B, parca emotiile au mai scazut in intensitate si odata cu inceperea pregatirilor acestea au mai disparut dar nu in totalitate. La primul fluier care anunta nadirea de start eram destul de increzator ca ziua se va termina cu un rezultat bun. Am realizat o nadire din consulet doar cu pelete de 3 si 4 mm de la Bait-Tech, Fishmeal Carp Feed Pellets si Special G, cate 3 cosulete din fiecare pentru a construi un vad care sa tina pestele ocupat. Pentru ca inainte de concurs avusese loc un alt concurs de crap, ceea ce presupunea ca pestele nu este foarte aproape de mal, am incercat sa fac destul de mult zgomot stiind ca acesta este destul de important in atragerea crapilor acolo. Pestele a intrat destul de greu, in prima ora avand in juvelnic doar un crap de 2-2,5 kg in timp ce vecinul din stanga avea deja cativa pesti intre 5 si 7 kg. Stiam ca nu este totul pierdut si am continuat sa sper. Dupa ce am schimbat cateva momeli la carlig si de cateva ori dimensiunea acestuia am reusit sa aduc la mal cateva examplare cu e greutate intre 2 si 3,5 kg. Vazand cum progreseaza lucrurile am mai nadit cateva cosulete de groundbait, foloseam 1kg de Special G Green combinat cu 1 kg de Envy Green Hemp/Halibut, un mix foarte atractiv, de o granulatie foarte fina si o mecanica rapida. Nadirea a dat rezultate si pestele a inceput sa apara in momentul cand am inceput sa pescuiesc la pasta. Foloseam aceeasi pasta testata in antrenamentele facute cu cateva saptamani inainte de concurs, Bait-Tech Carp Paste Natural Fishmeal.
Cu toate ca aveam prezentari la 8 – 12 minute maxim, greutatea pestilor nu crestea foarte mult si a trebuit sa depun mult efort pentru a obtine un loc bun in clasament. Chiar daca vecinul din stanga continua sa prinda destul de bine peste mare si incepuse si el sa nadeasca am continuat in acelasi ritm pana la finalul mansei impins de la spate de prietenul meu cu care venise cu mine pentru a ma ajuta si sustine impartasindu-mi din experientele lui in concursuri. Ploaia de la sfarsitul mansei a prelungit suspansul intarziind cantarirea cu o jumatete de ora dar intr-un final am aflat si rezultatul, prima zi se incheiase cu un rezultat bun, locul 2 pe sector cu o cantitate cu putin sub 40 de kg de peste si mai multe sperante pentru ziua ce avea sa urmeze.
trabucco pro feeder - banner

Ziua a doua la Cupa trabucco pro feeder a fost destul de diferita fata de prima, trasesem ultimul stand din acelasi sector B si stiam ca acolo Tudor Bodocan prinsese in prima zi doar 25 de kg de peste si ma “incuraja” in dimineata aceea find si colegul meu de stand, primul concurrent din sectorul C. Am inceput mansa cu o nadire mult mai putin cantitativa decat in ziua precedenta tinand cont ca pestele este mult mai aproape de mal in acea zi dar de data asta am inclus si groundbait in mixul de pelete pentru start avand impresia ca totusi lipsa mixului de nada nu-mi adusese peste in prima ora cu o zi inainte. Surpriza, nadirea a fost iar mult prea consistent dovanda fiind faptul ca Tudor si vecinul din stanga mea au avut peste inaintea mea. A urma exact ce nu voiam sa se intample, prima ora a trecut fara sa am decat un peste in juvelnic. Panica incepuse sa se instaleze dar eram constient ca trebuia sa schimb ceva. Cu toate ca Tudor si celalat concurent din stanga pescuiau la vierme, pelete sau pobumb si prindeau, am decis sa trec iar pe pasta cu toate ca nu avem indicatii ca am peste pe vad. Inainte de aceasta schimbare pescuisem cu momeli si carlige mai mici tocmai pentru a vedea ceva indicatii ale prezentei pestelui pe vad. Pasta iar a dat rezultate, trasaturile au inceput sa vina si frecventa lor crestea pe masura ce timpul trecea.

 

Pescuiam cu naditor in care incepusem la un moment dat sa incarc doar groudbait lasand peletele deoparte si cu o lanseta Trabucco MRX-V de 3.9mt. Dupa concurs m-am hotarat sa-mi achizitionez aceasi lanseta de 3,3 mt pentru ca mi-am dat seama ca nu eram destul de rapid cand duceam pestele la minciog. Fata de ziua precedenta nu a fost nevoie sa nadesc, lansarile frecvente si folosirea naditorului imi permiteau sa duc indeajunsa nada pe vad. Finalul mansei m-a gasit in drill, chiar inainte de fluierul final am avut o prezentare, un peste de 2,5-3 kg care insa nu m-am ajutat decat sa termin mansa pe loc 3 pe sector, nu departe de locul 2.

trabucco pro feeder -drilltrabucco pro feeder - drill cu crapi de doripesco

In urma a doua zile foarte solicitante am terminat primul meu concurs pe locul 7, un loc muncit si o realizare personala insemnata. Atmosfera concursului si oamenii pe care i-am intalnit acolo m-au facut sa fiu deschis catre cat mai multe participari in viitor si sa-mi dea incredere. Pescuitul in regim de concurs alaturi de alti 40 de pescari nu se aseamana deloc cu pescuitul de placere si nici o zi nu seamana cu cealalta. Succesul poate fi obtinut doar daca te adaptezi repede, profiti de fiecare secunda din timpul mansei si daca accepti ca atunci cand ceva nu merge trebuie incercat ceva nou.trabucco pro feeder - cateva imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.