Articole & TutorialeScoala de feeder

Viermi flotanti pentru pescuit

Viermi flotanți – generalități

Pescuitul la feeder , ” între ape”,  este o tehnică mai puțin cunoscută sau aplicată la noi. Excepție fac doar pescarii de competiție. Însă aceasta metoda merita cunoscuta si popularizata. Pentru ca  poate sa salveze partidele de pescuit la feeder de vară, când lipsa oxigenului  face ca peștii sa stea sus. Sau când sabița este prezenta pe canalul pe care pescuiți.  Avem nevoie de strune și monturi fine – cel mai adesea tip pater noster (sau cu picioruș)- cârlige mici și ușoare și mai ales de momeli speciale precum  viermii flotanți.

Însă nu viermii artificiali , nici cei uscați,  cum ați putea crede, ci viermi normali , pregătiți după o  metodă despre am mai vorbit și în revista Pescuitul pentru toți și pe care o voi detalia și în cele ce urmează.

Viermii flotanți nu sunt foarte dificil de pregătit, însă  pentru a  vă ușura munca trebuie să țineți cont de câteva  aspecte:

  • Este de preferat să folosim viermi foarte proaspeți, care sa aibă încă ceva  rămășite de  hrana in ei (punctul acela închis la culoare care se vede in viermii abia „recoltați”) .  Aceștia plutesc mult mai bine.  Viermii „vechi” nu plutesc.
  • Viermii trebuie sitați de mălai sau alte impurități. Eu folosesc in acest sens o sită mică , pătrata de la Energo.

 

Cum pregătim viermii flotanți

  1. Intr-un recipient – preferabil cu capac – se pun câțiva viermi. In cazul nostru am optat pentru Drennan Maggibox.

pregatire viermi flotanti

  1. Se toarnă peste viermi puțin lichid – în cazul de fata o băutură carbogazoasă – doar atât cat să le ajungă pană la jumătatea corpului. În ultima vreme am renunțat la a mai folosi apă minerală sau băuturi carbogazoase, nesesizând diferențe notabile față de simpla apă plata.

pregatire viermi flotanti

  1. Se așteaptă ~ 10-25 de minute. Viermii , ca sa evite sa se înece vor îngloba in ei aer si o parte vor deveni flotanți. Atenție, viermii vor căuta sa se urce pe marginile cutiei, de aceea e de preferat sa ii punem capacul. Tocmai de aceea uneori, pescarii decupeaza un locaș în capacul cutiei pentru a lua de acolo viermi fără să mai deschidă cutia.

pregatire viermi flotanti

  1. Intr-o a doua cutie cu apă verificăm viermii daca plutesc, înainte să armăm cârligul cu ei.

pregatire viermi flotanti

Nu toți viermii vor pluti.

verificare viermi flotanti

  1. Montați pe un cârlig foarte ușor, viermi vor anula greutatea acestuia. Prezentarea va fi asemănătoare pescuitului cu pop-up sau se va scufunda lent până aproape de substrat.

testare viermi flotanti

Trucuri si sfaturi pentru pescuit cu viermi flotanți

 

  • Viermii flotanți se scufundă dacă în apă există curent, chiar și unul foarte slab.
  • Verificați ca ansamblul cârlig vierme – plutește, daca este cazul , schimbați viermii.
  • Pescuind la viermi flotanți cu o strună lungă  și un coșuleț ușor , veți avea o momeală care cade lent și natural prin apă, ceea ce poate fi extrem de atractiv pentru pești.
  • Pescuiți după metoda aceasta pești precum roșioara, sabita, avatul si chiar si scrumbia, dar și plătică aflată în stratul superior al apei sau „între ape”!

Claudiu – Dependent de maggots.

Banu Claudiu

Din 2017 Antrenor de pescuit sportiv, editor si jurnalist specializat pe pescuitul la feeder, participant activ in competitii de pescuit, castigator al primei editii Fishing Star Romania, fondator al revistei dependentdefeeder.ro, colaborator Pescuitul Pentru Toti, realizator de emisiuni de pescuit. Pe langa scris, cocheteaza cu fotografia si videografia. Din 2019 dezvolta proiectul personal SuperPescar.ro

3 comentarii la „Viermi flotanti pentru pescuit

  • Cu cat viermii vor fi tinuti mai mult in lichid , cu atat va creste procentul celor care vor pluti, asa ca este bine sa luati in considerare pregatirea acestora din timp.

    Pentru a va usura munca si a nu va evada viermii , este bine sa decupati capacul cutiei pe mijlocul acesteia , suficient de mult incat sa puteti baga mana sa va luati viermii necesari pentru carlig. Viermii se vor urca pe peretii cutiei si cand vor ajunge pe ” tavan” , in cazul de fata, capacul cutiei, voi cade inapoi in recipient.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.