Teste de nadă

Bait Tech Growlers – Alune tigrate, gata preparate

Alune tigrate pentru pescuit

In testul  de astăzi va supunem atenției o momeala mai puțin utilizata de pescarii la feeder, cel putin in zona Munteniei: alune tigrate.

Aceasta momeala este o alternativă extraordinara la momelile clasice de crap. Exemplarele de crap sălbatic,  răspund adeseori foarte bine la aceasta momeală. La fel si crapii mari din amenajarile comerciale(despre care  se presupune ca au devenit precauti la boiliesuri si pelete).  O metodă devastatoare este prezentarea unei alune tigrate peste un mic pat de canepă fiarta. Sa vedem de ce…

Alunele tigrate reprezintă un aliment foarte complex cu inalt continut de grasimi (27%) ,  protenine (7%) , dar si fibre, vitamine si alte minerale , inclusiv potasiu și fosfor.  Motivul pentru care multi pescari le evită , iar proprietarii de lacuri de afara  le interzic (in Europa si UK ) este datorat  in principal datorat faptului ca atunci cand nu sunt pregatite corect (ca si porumbul de altfel) acestea pot deveni de nedigerat pentru crap, pot cauza ocluzii intestinale si provoca  chiar moartea pestelui.

Personal , nu văd nici un rău în utilizarea in cantitati mici a alunelor tigrate,  mai ales ca cele pe care le testam astăzi sunt gata  pregătite, în mod corespunzător. Datorită texturii dure a cojii,  cei mai mulți pești albi dar şi racii le vor evita. Asadar sunt o buna momeala de selectie. De asemenea alunele tigrate sunt foarte utile atunci când doriți sa lăsați lansetele in apa pe o perioada mai lungă de timp ,  în partidele ce vizează crapii mari, mai greu de păcălit.Iar când pre-năditi anumite zone, pentru ca și păsările  și alti pești le vor lăsa în pace, alunele tigrate raman pe vad,  fiind descoperite de crapi mai repede sau mai târziu cand ajung in zona prenadita.(O momeal foarte buna pentru prenadire).  De cele mai multe ori crapii elimina alunele partial digerate si le re-mananca mai tarziu. Efectul alunelor este asadar de lunga durata.

(Mai multe trucuri si sfaturi despre alunele tigrate cititi aici!)

Growlers sunt propunerea Bait Tech pentru alune tigrate conservate, gata de utilizare (fierte) direct din cutie. Procesul de gătire unic al companiei Bait-Tech – fierberea în cutie-  înseamnă că fiecare aluna este bine pătrunsă (până la miez)  și este gata de utilizare imediat. Mai mult carbohidratii si zaharurile naturale din aluna sunt  deblocați (dar nu se pierd-totul rămane in cutie) si procesul de fermentație de la miezul alunei către exterior este pornit, sporind atractivitatea acestei momeli. Spre deosebire de alte alune tigrate de pe piață, gata preparate, produsul celor de la  Bait Tech, testat si de noi  emană un „suc lăptos”, atunci când alunele sunt perforate – un semn sigur că  sunt gătite la perfectiune! Ideale pentru utilizarea într-o multitudine de moduri, inclusiv ca momeala unica, asa cum am preferat noi sa le testăm, alunele tigrate  pot reprezenta după cum am mai menționat o soluție pentru pescarul care urmăreste să facă selecție.

 

Test de selectie cu alune tigrate

In testul nostru desfășurat in a doua jumatate a lui Noiembrie pe Greaca – Cercani, am pescuit in paralel 2 pescari, unul folosind la cârlig (si) pelete de 12 mm si unul folosind exclusiv  alune tigrate.  Amândoi am avut la sfârșitul partidei un număr aproape egal de prezentări si capturi (17-18 de ciortani). Doru a avut o talie mai buna per total, dar a avut si mai multe trasaturi false si a si prins cativa carasi.  Pentru corectitudine, trebuie mentionat ca Doru  fiind incepator,  l-am lasat sa pescuiasca pe locul mai productiv,  in imediata apropiere a digului.  Sub copacii de acolo- e un loc cu apa ceva mai adanca si structuri mai proeminente, care tine tot timpul crap. Eu am pescuit in apa deschisa, desi am  incercat sa ajung cat mai aproape de malul opus.  Nefiind deranjat la carlig de caras si avand  un numar similar de capturi am concluzionat ca alunele tigrate sunt o optiuune excelenta de momeala de selectie.

Va las mai jos plăcerea sa descoperiți un mic clip al partidei cu câteva dintre driluri si eliberarea la sfarsit a capturilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.